tr Turkish
ar Arabiczh-CN Chinese (Simplified)nl Dutchen Englishfr Frenchde Germanit Italianpt Portugueseru Russianes Spanishtr Turkish
Emir Dekoratif
Telefon :
+90 216 634 41 05
Adres :
Alemdağ Cad. İnkilap Mh. Ak Sanayi Sk. 2.Kısım A Blk No: 34/63 Ümraniye - İstanbul
Email :
info@emirdekoratif.com

Asırlar boyu demirci bir ulus olma özelliğimize bir göz attığımızda, her kasabada bir demirci ocağı bulunmasının nedeninin genelde nal,pulluk,kazma-kürek, kilit ve menteşe yapımı olduğunu görürüz. Geleneksel Anadolu evinin ahşap yapısının ağır demir kaldıramaması nedeniyle, dekoratif pencere-kapı-merdiven-bahçe demirliklerinin ancak cami ya da saray gibi taş binalarda kullanıldığı görülmektedir. Bu nedenle demirlik desenleri Beton-taş binaların yeniden ortaya çıkmasına kadar kısıtlı kalmıştır.
Ferforje demirlik imalatı Avrupa’da halen çok önemli bir iştir. Ferforje demirlik imalatı bir binanın sanatsal-anıtsal yanı olarak görülmüştür. Bugün Ferforje imalatlarında kullanılan birçok desen, kalıp ve aksesuar; geçen birkaç asırda yaygın şekilde taş yapılarında demirlik kullanan ve bu nedenle desen ve aksesuarda zenginleşen Avrupa’dan (İtalya, Fransa, Almanya, İspanya ve İngiltere) gelmektedir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Awesome Works
Awesome Works

Related Posts

Bizi sosyal medyada takip etmeniz için bir çok nedeniniz var.

Hızlı Menu
Hakkımızda
Ürün Grupları
İletişim Bilgileri

2021 Copyright @ Web Tasarım İstanbul Web Tasarımı

İletişime Geç
Merhaba; Size nasıl yardımcı olabilirim?
Merhaba; Size nasıl yardımcı olabilirim?